Nakkikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g400 g    74 kcal4 g14 g0,4 g0 g
Lanttu50 g    13 kcal0,5 g2,3 g0,2 g0,9 g
Hernemaissipaprika Pirkka 200g100 g    69 kcal4 g11 g0,8 g0 g
KEITTOJUURES Apetit pakaste200 g    52 kcal1,8 g10 g0,6 g4,6 g
Porkkana, keskikokoinen 65g120 g1,9 kpl   34 kcal0,7 g7,1 g0,2 g3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Peruna (vanha, kuorittu)400 g6,7 kpl   328 kcal7,2 g70 g0,4 g4 g
Nakki, Popsi kevyt 10 (HK)300 g    540 kcal33 g17 g39 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
1681 g    1167 kcal54 g137 g44 g14 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal3,2 g8,2 g2,6 g0,9 g
Kuori ja pilko perunat (n. 4 isoa) ja porkkanat (2kpl) ja pala lanttua.

Laita ne keitinveteen.

Kaada joukkoon tölkillinen tomaattimurskaa.

Mausta lihaliemikuutiolla (tai kahdella) ja voit makusi mukaan maustaa nesteen vielä esim.

mustapippurilla, cayennepippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteilla.

Kattilan kiehuessa pilko nakit (10 kpl) pienehköiksi paloiksi ja pilko kaksi sipulia.

Laita nakit ja sipuli ruskistumaan paistinpannuun (öljyä vähän joukkoon).

Anna niiden ruskistua n. 10-15 min ja kääntele niitä siten että ruskistuvat sopivasti (eivätkä jää vaaleiksi tai pala pohjaan).

Ota pannu pois levyltä kun se on valmis.

Kun keitto on kiehunut noin 20 minuuttia siihen lisätään pussillinen keittovihanneksia.

Odotetaan että lämmin vesi sulattaa ne ja tämän jälkeen vielä vähän herne-maissi-paprikaa joukkoon.

Kun Keitto on täysin valmis siihen kaadetaan kattilalla olleet nakit ja sipulit.

Keiton annetaan hautua n. 10 min jonka jälkeen se on valmis nautittabaksi.