Nakkikeitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1) | 11 g | | | | | 31 kcal | 1 g | 2 g | 2,1 g | 0,1 g |
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g | 400 g | | | | | 74 kcal | 4 g | 14 g | 0,4 g | 0 g |
Lanttu | 50 g | | | | | 13 kcal | 0,5 g | 2,3 g | 0,2 g | 0,9 g |
Hernemaissipaprika Pirkka 200g | 100 g | | | | | 69 kcal | 4 g | 11 g | 0,8 g | 0 g |
KEITTOJUURES Apetit pakaste | 200 g | | | | | 52 kcal | 1,8 g | 10 g | 0,6 g | 4,6 g |
Porkkana, keskikokoinen 65g | 120 g | 1,9 kpl | | | | 34 kcal | 0,7 g | 7,1 g | 0,2 g | 3 g |
Sipuli (kuorittu) | 100 g | 1,8 kpl | | | 1,1 dl | 27 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Peruna (vanha, kuorittu) | 400 g | 6,7 kpl | | | | 328 kcal | 7,2 g | 70 g | 0,4 g | 4 g |
Nakki, Popsi kevyt 10 (HK) | 300 g | | | | | 540 kcal | 33 g | 17 g | 39 g | 0 g |
|
 | Koko resepti annosta | 1681 g | | | | | 1167 kcal | 54 g | 137 g | 44 g | 14 g |
Ravintosisältö / annos | 0 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 69 kcal | 3,2 g | 8,2 g | 2,6 g | 0,9 g |
Kuori ja pilko perunat (n. 4 isoa) ja porkkanat (2kpl) ja pala lanttua.
Laita ne keitinveteen.
Kaada joukkoon tölkillinen tomaattimurskaa.
Mausta lihaliemikuutiolla (tai kahdella) ja voit makusi mukaan maustaa nesteen vielä esim.
mustapippurilla, cayennepippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteilla.
Kattilan kiehuessa pilko nakit (10 kpl) pienehköiksi paloiksi ja pilko kaksi sipulia.
Laita nakit ja sipuli ruskistumaan paistinpannuun (öljyä vähän joukkoon).
Anna niiden ruskistua n. 10-15 min ja kääntele niitä siten että ruskistuvat sopivasti (eivätkä jää vaaleiksi tai pala pohjaan).
Ota pannu pois levyltä kun se on valmis.
Kun keitto on kiehunut noin 20 minuuttia siihen lisätään pussillinen keittovihanneksia.
Odotetaan että lämmin vesi sulattaa ne ja tämän jälkeen vielä vähän herne-maissi-paprikaa joukkoon.
Kun Keitto on täysin valmis siihen kaadetaan kattilalla olleet nakit ja sipulit.
Keiton annetaan hautua n. 10 min jonka jälkeen se on valmis nautittabaksi.