Omenapiirakka (Mummun kevyt)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6 g    22 kcal0,2 g4,8 g0,2 g0 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1000 g5 kpl   386 kcal1,6 g82 g0,9 g15 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 293 g  29 rl4,5 dl1005 kcal30 g205 g3,5 g10 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Margariini 60%, keskiarvo 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl533 kcal0,3 g0,4 g60 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2064 g    3579 kcal53 g636 g82 g25 g
Ravintosisältö / annos83 g    144 kcal2,1 g26 g3,3 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    173 kcal2,6 g31 g3,9 g1,2 g
Tässä ihanassa omenapiirakassa osa rasvasta on siis korvattu vedellä, tuloksena oikein omenainen ja kuohkea piirakka.

Annoksesta tulee pellillinen.

Vatkaa kolme munaa ja kolme desilitraa sokeria vaahdoksi.

Kiehauta 100g margariinia ja 1,5 vettä.

Lisää tämä seos muna-sokeriseokseen kuumana (!). Lisää seos, jossa 4,5 dl vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta.

Levitä uunipellille, päälle reilusti omenaviipaleita, kanelia ja sokeria ja uuniin.

Paista noin 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Oikein hyvää ja kuohkeaa!

Voit myös kokeilla veden korvaamista omenamehulla.

Ensimmäiset erät mummu teki omenamehuun, kunnes huomasi että vedestä tulee aivan yhtä makoisaa mutta vähäkalorisempaa.

Päälle voi myös sokerin sijasta laittaa tomusokeria tarjoiluvaiheessa.

Makoisia kahvihetkiä! :)