Kalkkunanakkikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g101 g1,4 kpl   61 kcal1,5 g13 g0,1 g0,9 g
Sipuli (kuorittu)46 g0,8 kpl  0,5 dl12 kcal0,6 g2,2 g0,1 g0,8 g
Kalkkunanakki Atria 5%60 g    60 kcal7,2 g1,6 g2,9 g0 g
Keittojuurekset,Rainbow 450g (Rainbow), annos 450g90 g    23 kcal1 g4,5 g0 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2 g    11 kcal0 g0 g1,2 g0 g
Liemikuutio, kasvisliemi, Maggi4 g    13 kcal0,2 g0,6 g1,1 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
602 g    179 kcal11 g22 g5,4 g1,7 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    30 kcal1,7 g3,7 g0,9 g0,3 g
- Kuori ja pilko sipuli.

Pilko nakit.

- Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä, ruskista nakit ja kuullota sipulit.

Kuori ja kuutioi tällä aikaa perunat.

- Siirrä paistetut sipulit ja nakit lautaselle syrjään, laita kattilaan kuutioidut perunat, vesi ja liemikuutiot.

Anna kiehua pari minuuttia, lisää keittojuurekset.

Kiehuttele kannen alla joku minuutti, niin että perunat ovat kypsiä.

- Lisää lopuksi nakit ja sipulit.

Tykkään itse aika miedoista mausteista tämän tyyppisissä ruoissa, mutta tietysti voi maun mukaan mausteita lisäillä.