Vattusuun kevyt kääretorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 12 g0,2 kpl   15 kcal1,3 g0 g1,1 g0 g
Sokeri 4.3 g1,4 kpl1,1 tl0,4 rl0,1 dl18 kcal0 g4,3 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5 g  1/4 rl 8,6 kcal0,3 g1,8 g0 g0,1 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.3 g  0,2 rl 7,7 kcal0 g1,9 g0 g0 g
Leivinjauhe 0.2 g    0,4 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Sunnuntai Vanilja Tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste (Sunnuntai), annos 200g10 g    27 kcal0,8 g1,2 g2 g0 g
Vadelma 10 g  1 rl0,2 dl4,1 kcal0,1 g0,4 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
41 g    80 kcal2,5 g10 g3,2 g0,5 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    195 kcal6,1 g23 g7,7 g1,2 g
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (200g) Sunnuntai Vanilja-tuorejuustotyyppistä kasvirasvavalmistetta
200 g pakastevadelmia

Ohje:
1) Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

2) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon.

3) Levitä taikina kevyesti voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita ja paista uunin keskitasossa 7-10 minuuttia.

4) Kumoa torttupohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

5) Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin tuorejuusto, sitten vadelmat.

Kääri levy paperia apuna käyttäen rullaksi.