Runebergintorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Sokeri 127 g42 kpl32 tl11 rl1,5 dl516 kcal0 g127 g0 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4 g    15 kcal0,1 g3,2 g0,1 g0 g
Neilikka, annos 4g4 g    15 kcal0,1 g3,2 g0,1 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150 g 30 tl10 rl1,5 dl495 kcal3 g4,5 g53 g0 g
Manteli 70 g  7 rl1 dl431 kcal17 g4,6 g38 g5 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivinjauhe 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 13 kcal0,4 g2,8 g0 g0 g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g20 g    22 kcal0 g3,4 g0 g0 g
Mansikkahillo 115 g 19 tl6,8 rl1 dl260 kcal0,6 g62 g0,1 g1 g
Tomusokeri 1dl=60g60 g    240 kcal0 g60 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 5 g 1 tl1/3 rl0,1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
17 annosta
1063 g    4057 kcal57 g441 g227 g14 g
Ravintosisältö / annos62 g    237 kcal3,3 g26 g13 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    382 kcal5,4 g41 g21 g1,3 g
2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.