Omena-rahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6 g    22 kcal0,2 g4,8 g0,2 g0 g
Canderel makeutusjauhe15 g    58 kcal0,4 g14 g0 g0 g
Muna, annos 60g100 g    88 kcal7,6 g0,8 g6,1 g0 g
Maitorahka, maustamaton 0.3%500 g    325 kcal55 g21 g1,5 g0 g
Omena, ulkomainen kuorittu552 g    226 kcal1,1 g52 g0,6 g10 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g100 g    720 kcal0 g0 g80 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.260 g  26 rl4 dl910 kcal35 g177 g6,2 g10 g
Canderel makeutusjauhe28 g    108 kcal0,8 g26 g0 g0 g
Muna, annos 60g160 g    140 kcal12 g1,3 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
1891 g    2654 kcal112 g310 g104 g20 g
Ravintosisältö / annos63 g    88 kcal3,7 g10 g3,5 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    140 kcal5,9 g16 g5,5 g1,1 g
3 munaa ja 3dl canderellaa vaahdoksi, lisää juoksevaa rasvaa 100g ja 1,5dl vettä sekoitettuna (lämmitä niin sekoittuu), lopuksi lisää jauho leivinjauheseos.

Levitä taikina pellille.

Sekoita 2 munaa, 500g maitorahkaa, 1,5dl canderellaa ja 2tl vanilliinisokeria (halutessa myös kanelia voi sekoittaa rahkaan tai sit vaan päälle) .Kuori ja kuutio n.6 omenaa yht reilu 500g ja sekoita rahkaseokseen.

Levitä rahka-omenaseos taikinan päälle ja paista 200 astetta 25-30min.