Pullataikina / Pullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 553 g  55 rl8,5 dl1896 kcal56 g387 g6,6 g19 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10 g    31 kcal1,1 g6 g0,7 g2,8 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 300 g 60 tl20 rl3 dl190 kcal9 g14 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
22 annosta
1130 g    3284 kcal78 g493 g105 g24 g
Ravintosisältö / annos50 g    145 kcal3,4 g22 g4,6 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    291 kcal6,9 g44 g9 g2,1 g
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

2. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma.

3. Laita osa jauhoista.

Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Lisää loput jauhot sekä sulatettu voi taikinaan.

5. Anna taikinan kohota liinan alla.