Porkkana-omena-lesesämpylät 24kpl

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 33 g0,7 kpl   25 kcal4,3 g0,4 g0,1 g2,3 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fruisana hedelmäsokeri5 g 1,3 tl0,4 rl0,1 dl20 kcal0 g5 g0 g0 g
5 viljan leseet (Bio)135 g  45 rl6,8 dl428 kcal15 g83 g4,1 g0 g
Grahamjauho 140 g 47 tl16 rl2,6 dl459 kcal15 g85 g3,1 g14 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 95 g0,6 kpl   42 kcal0,2 g8,9 g0,1 g1,7 g
Porkkana 70 g1,1 kpl   23 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,8 g
Moniviljajauho (Veskimati)400 g    1400 kcal48 g259 g20 g22 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )30 g    269 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1609 g    3335 kcal103 g581 g60 g49 g
Ravintosisältö / annos67 g    139 kcal4,3 g24 g2,5 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    207 kcal6,4 g36 g3,7 g3 g
Laskuri laittaa lesemäärän aika hassuksi, joten niitä tulee 3dl yhteensä ja mulla ne painoi 135g :)

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Vatkaa sekaan leseet, suola, öljy, sokeri ja grahamjauhot.

3. Lisää raasteet sekä noin 5 dl jauhoja ja loput jauhot vähitellen, ettei taikinasta tule kovaa.

4. Alusta hyvin
5. Peitä kulho muovilla tai kelmulla ja kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi eli noin ½tuntia.

6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois.

Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja.

7. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä 25-30 cm:n mittaisiksi pötköiksi ja leikkaa sämpylöiksi.

8. Kasta leikkauspinta leseisiin ja nosta pellille leivinpaperin päälle.

Peitä liinalla tai muovilla ja kohota puolisen tuntia.

9. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 12-14 minuuttia.

Leseinä voi käyttää 1 dl ruis-, vehnä- ja kauraleseitä tai 3 dl kolmen viljan leseitä.

Mulla nyt sattuu olemaan 5-viljan :D

Vinkki!

Jos haluat pakastaa osan sämpylöistä, jäähdytä ne nopeasti, pussita ja pakasta välittömästi.