Brie-Parsa keitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kanaliemikuutio, Knorr (10g) | 10 g | | | | | 26 kcal | 1,3 g | 1,2 g | 1,8 g | 0 g |
Sipuli (käsittelemätön) | 29 g | | | | | 7,8 kcal | 0,4 g | 1,4 g | 0,1 g | 0,5 g |
Brie/camambert valkohomejuusto, annos 50g | 200 g | | | | | 700 kcal | 54 g | 0 g | 54 g | 0 g |
Vesi | 1000 g | | 200 tl | 67 rl | 10 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Parsakaali brokkoli | 500 g | 1,4 kpl | | | | 175 kcal | 23 g | 10 g | 1,5 g | 13 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 30 g | | | 3 rl | 0,5 dl | 103 kcal | 3,1 g | 21 g | 0,4 g | 1,1 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1769 g | | | | | 1012 kcal | 82 g | 33 g | 58 g | 14 g |
Ravintosisältö / annos | 442 g | | | | | 253 kcal | 20 g | 8,3 g | 14 g | 3,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 57 kcal | 4,6 g | 1,9 g | 3,3 g | 0,8 g |
Leikkaa parsasta nuput irti, pilko varret.
Vartta voi kuoria ensin, jos kuori on kovin paksu.
Silppua sipuli.
Kuullota sipuli kattilassa (voit laitta hieman öljyä).
Lisää joukkoon vehnäjauhot, anna kuullottua hetki.
Lisää joukkoon vettä n. 5-6dl.
Sekoita hyvin ja anna kiehua.
Laita kiehuvaan veteen varret, sipuli ja kanaliemikuutio.
Liemikuution sijaan voi käyttää ihan vain suolaa.
Anna kiehua muutama minuutti, lisää juusto palasina.
Anna kiehua keitoksi.
Keittoa voi maustaa pienellä määrällä valkosipulijauhetta (tai valkosipulia) ja valkopippurilla.
Keitä parsan nuput erillään, vain muutaman minuutin, jotta parsa pysyy kirkkaan vihreänä.
Soseuta nuput ja aikaisemmin keitetty pohja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää nuppusose keittoon.
Jos keitto tahtoo jäädä liian laimeaksi, voi sitä lopussa vielä suurustaa vehnäjauholla.
Sekoita vehnäjauho ensin hyvin pieneen määrään vettä, ja lisää vasta sitten keittoon.
Anna kiehua hetki pienellä liekillä.
Vettä kannattaa lisätä vähitellen tarkkaillen samalla keiton koostumusta.