Brie-Parsa keitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)10 g    26 kcal1,3 g1,2 g1,8 g0 g
Sipuli (käsittelemätön)29 g    7,8 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Brie/camambert valkohomejuusto, annos 50g200 g    700 kcal54 g0 g54 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Parsakaali brokkoli 500 g1,4 kpl   175 kcal23 g10 g1,5 g13 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1769 g    1012 kcal82 g33 g58 g14 g
Ravintosisältö / annos442 g    253 kcal20 g8,3 g14 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal4,6 g1,9 g3,3 g0,8 g
Leikkaa parsasta nuput irti, pilko varret.

Vartta voi kuoria ensin, jos kuori on kovin paksu.

Silppua sipuli.

Kuullota sipuli kattilassa (voit laitta hieman öljyä).

Lisää joukkoon vehnäjauhot, anna kuullottua hetki.

Lisää joukkoon vettä n. 5-6dl.

Sekoita hyvin ja anna kiehua.

Laita kiehuvaan veteen varret, sipuli ja kanaliemikuutio.

Liemikuution sijaan voi käyttää ihan vain suolaa.

Anna kiehua muutama minuutti, lisää juusto palasina.

Anna kiehua keitoksi.

Keittoa voi maustaa pienellä määrällä valkosipulijauhetta (tai valkosipulia) ja valkopippurilla.

Keitä parsan nuput erillään, vain muutaman minuutin, jotta parsa pysyy kirkkaan vihreänä.

Soseuta nuput ja aikaisemmin keitetty pohja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää nuppusose keittoon.

Jos keitto tahtoo jäädä liian laimeaksi, voi sitä lopussa vielä suurustaa vehnäjauholla.

Sekoita vehnäjauho ensin hyvin pieneen määrään vettä, ja lisää vasta sitten keittoon.

Anna kiehua hetki pienellä liekillä.

Vettä kannattaa lisätä vähitellen tarkkaillen samalla keiton koostumusta.