Karppaajan kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali250 g    53 kcal3 g8,5 g0,5 g5,3 g
Valkosipuli, tuore, silputtu20 g5 kpl   21 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Sipuli 40 g0,7 kpl  0,4 dl12 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa70 g    210 kcal16 g0 g16 g0 g
Smetana30 g    117 kcal0,6 g0,7 g13 g0 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g20 g    15 kcal0,9 g2,6 g0 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 100 g    221 kcal18 g0 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
530 g    649 kcal40 g17 g46 g6,4 g
Ravintosisältö / annos66 g    81 kcal5 g2,1 g5,8 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    122 kcal7,6 g3,2 g8,8 g1,2 g
Silppua kaali ja keitä noin tunnin ajan.

Jos haluat sipulista ja valkosipulista pehmeämpiä ja miedompia, silppua nekin kaalin kaveriksi.

Paista jauheliha ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada kaalin keitinvesi pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada vuokaan ja paista noin tunnin ajan 200 oC