Tiikerikakku, kevyt

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 240 g4 kpl   301 kcal26 g0,6 g22 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 12 g 4 tl2 rl0,3 dl44 kcal2,2 g1,3 g2,6 g3,6 g
Leivinjauhe 3 g 0,6 tl0,2 rl 5,3 kcal0,2 g1,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
555 g    1487 kcal42 g264 g26 g8,2 g
Ravintosisältö / annos28 g    75 kcal2,1 g13 g1,3 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    268 kcal7,6 g48 g4,6 g1,5 g
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

200 °C n. 15 min.

1. Laita uuni kuumenemaan.

2. Voitele isokokoinen kuivakakkuvuoka margariinilla ja jauhota se.
3. Riko kananmunat kulhoon ja lisää sokeri.

4. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.

5. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe.

6. Ota n. kolmasosa taikinasta toiseen astiaan ja sekoita siihen varovasti kaakaojauhe.

7. Nostele taikinaa vuorotellen molemmista kulhoista vuokaan.

8. Paista n. 15 min. ja anna jäähtyä hetki.

Kumoa tarjoiluvadille.