Superkevyt täytekakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hermesetas-jauhe20 g    58 kcal0,2 g11 g0 g8 g
Kananmuna kuorineen punnittu110 g1,8 kpl   139 kcal12 g0,3 g10 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 50 g  5 rl0,8 dl172 kcal5,1 g35 g0,6 g1,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Rypsiöljyvalmiste (juokseva, keiju)10 g    72 kcal0 g0 g8 g0 g
Vehnälese 10 g  3,3 rl1/2 dl23 kcal1,3 g1,5 g0,5 g3,8 g
Liivatelehti, gelatiini4 g    14 kcal3,4 g0 g0 g0 g
Light mehutiiviste, annos 100g30 g    3,6 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Punaherukka 250 g  25 rl5 dl142 kcal3,6 g19 g1 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
489 g    631 kcal26 g69 g20 g26 g
Ravintosisältö / annos49 g    63 kcal2,6 g6,9 g2 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    129 kcal5,3 g14 g4,1 g5,3 g
SUPERKEVYT TÄYTEKAKKU
POHJA:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria vastaava määrä Hermesetas-jauhetta
50g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl margariinia vuoan voiteluun
1 rkl vehnäleseitä vuoan jauhottamiseen
TÄYTE:
4 liivatelehteä
2 dl sokeroimatonta, ohjeen mukaan laimennettua light-mehua
0,5 dl sokeria vastaava määrä makeutusjauhetta
HYYTELÖ:
4 dl herukoita
2,5 dl ohjeen mukaan laimennettua light-mehua
4 liivatelehteä

POHJA: Vatkaa kananmunat vaahdoksi.

Lisää jauho-makeutusjauhe-leivinjauheseos
.

Sekoita tasaiseksi ja kaada vehnäleseillä jauhotettuun, irtopohjavuokaan (halkaisija n. 21 cm) Kypsennä 200-asteessa uunissa 15 minuuttia.

Anna jäähtyä kunnolla.

TÄYTE: Liuota makeutusaine mehuun.

Kuumenna.

Liuota joukkoon kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet.

Vatkaa jäähtynyt seos kovaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia).

Levitä vaahto vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

HYYTELÖ: Levitä marjat tasaisesti hyytyneen vaahdon pinnalle.

Kiehauta hyytelön mehu ja liota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet mehuun.

Kun mehu alkaa hyytyä, sivele hyytelöä marjoille pullasiveltimellä.

Anna tortun hyytyä jääkaapissa.

Irrota kakku varovasti vuoasta juuri ennen tarjoilua ja jaa 10 palaan.