Superkevyt täytekakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Hermesetas-jauhe | 20 g | | | | | 58 kcal | 0,2 g | 11 g | 0 g | 8 g |
Kananmuna kuorineen punnittu | 110 g | 1,8 kpl | | | | 139 kcal | 12 g | 0,3 g | 10 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 50 g | | | 5 rl | 0,8 dl | 172 kcal | 5,1 g | 35 g | 0,6 g | 1,8 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
Rypsiöljyvalmiste (juokseva, keiju) | 10 g | | | | | 72 kcal | 0 g | 0 g | 8 g | 0 g |
Vehnälese | 10 g | | | 3,3 rl | 1/2 dl | 23 kcal | 1,3 g | 1,5 g | 0,5 g | 3,8 g |
Liivatelehti, gelatiini | 4 g | | | | | 14 kcal | 3,4 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Light mehutiiviste, annos 100g | 30 g | | | | | 3,6 kcal | 0 g | 0,1 g | 0 g | 0 g |
Punaherukka | 250 g | | | 25 rl | 5 dl | 142 kcal | 3,6 g | 19 g | 1 g | 13 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 489 g | | | | | 631 kcal | 26 g | 69 g | 20 g | 26 g |
Ravintosisältö / annos | 49 g | | | | | 63 kcal | 2,6 g | 6,9 g | 2 g | 2,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 129 kcal | 5,3 g | 14 g | 4,1 g | 5,3 g |
SUPERKEVYT TÄYTEKAKKU
POHJA:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria vastaava määrä Hermesetas-jauhetta
50g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl margariinia vuoan voiteluun
1 rkl vehnäleseitä vuoan jauhottamiseen
TÄYTE:
4 liivatelehteä
2 dl sokeroimatonta, ohjeen mukaan laimennettua light-mehua
0,5 dl sokeria vastaava määrä makeutusjauhetta
HYYTELÖ:
4 dl herukoita
2,5 dl ohjeen mukaan laimennettua light-mehua
4 liivatelehteä
POHJA: Vatkaa kananmunat vaahdoksi.
Lisää jauho-makeutusjauhe-leivinjauheseos
.
Sekoita tasaiseksi ja kaada vehnäleseillä jauhotettuun, irtopohjavuokaan (halkaisija n. 21 cm) Kypsennä 200-asteessa uunissa 15 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla.
TÄYTE: Liuota makeutusaine mehuun.
Kuumenna.
Liuota joukkoon kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet.
Vatkaa jäähtynyt seos kovaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia).
Levitä vaahto vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
HYYTELÖ: Levitä marjat tasaisesti hyytyneen vaahdon pinnalle.
Kiehauta hyytelön mehu ja liota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet mehuun.
Kun mehu alkaa hyytyä, sivele hyytelöä marjoille pullasiveltimellä.
Anna tortun hyytyä jääkaapissa.
Irrota kakku varovasti vuoasta juuri ennen tarjoilua ja jaa 10 palaan.