Linssisosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g100 g    20 kcal1,3 g3 g0,2 g0 g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas100 g    280 kcal19 g0 g22 g0 g
Porkkana 210 g3,2 kpl   69 kcal1,3 g12 g0,4 g5,4 g
Linssi, vihreä, go green120 g    406 kcal35 g68 g1,2 g37 g
Lanttu 230 g    66 kcal2,3 g11 g0,7 g4,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1260 g    841 kcal59 g94 g25 g46 g
Ravintosisältö / annos210 g    140 kcal10 g16 g4,1 g7,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    67 kcal4,7 g7,4 g1,9 g3,7 g
2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.