Viinimarja-Karviaismarkjakeitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio) | 100 g | | | | | 32 kcal | 3 g | 4,7 g | 0 g | 0 g |
Kaurahiutaleet, Myllyn paras pikakaura+kuitu 100g | 35 g | | | | | 117 kcal | 5,7 g | 18 g | 2,7 g | 4,8 g |
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g | 8 g | | | | | 26 kcal | 0 g | 0,2 g | 3 g | 0 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 143 g | | | | | 175 kcal | 8,7 g | 22 g | 5,7 g | 4,8 g |
Ravintosisältö / annos | 143 g | | | | | 175 kcal | 8,7 g | 22 g | 5,7 g | 4,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 122 kcal | 6,1 g | 16 g | 4 g | 3,4 g |
3dl punaisia viinimarjoja
3 dl punaisia karviaismarjoja
1,5 l Vettä
2dl sokeria
ripaus suolaa.
iso rkl perunajauhoja
Pakastemarjat kylmään veteen ja liedelle.
Keitetään niin kauan, että
marjoita jää vain kuoret.
Siivilöidään ,ja keitto uudelleen liedelle.
Lisätään sokeri ja ripaus suolaa.
Odetaan kun keitto alkaa kuplia.
Lisätään perunajauhot pieneen vesimäärään sekoitettuna ja annetaan
kiehahtaa jonka jälkeen otetaan pois liedeltä ja kaadetaan kulhoon
Päälle ripotellaan hienoasokeria , kalvon estämiseksi ja jäähtymään.
Erinomaista nautittavaksi sellaisenaan tai puuron kanssa.
Vitamiinipommi.