Viinimarja-Karviaismarkjakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)100 g    32 kcal3 g4,7 g0 g0 g
Kaurahiutaleet, Myllyn paras pikakaura+kuitu 100g35 g    117 kcal5,7 g18 g2,7 g4,8 g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g8 g    26 kcal0 g0,2 g3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
143 g    175 kcal8,7 g22 g5,7 g4,8 g
Ravintosisältö / annos143 g    175 kcal8,7 g22 g5,7 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    122 kcal6,1 g16 g4 g3,4 g
3dl punaisia viinimarjoja
3 dl punaisia karviaismarjoja
1,5 l Vettä
2dl sokeria
ripaus suolaa.

iso rkl perunajauhoja

Pakastemarjat kylmään veteen ja liedelle.

Keitetään niin kauan, että
marjoita jää vain kuoret.

Siivilöidään ,ja keitto uudelleen liedelle.

Lisätään sokeri ja ripaus suolaa.

Odetaan kun keitto alkaa kuplia.

Lisätään perunajauhot pieneen vesimäärään sekoitettuna ja annetaan
kiehahtaa jonka jälkeen otetaan pois liedeltä ja kaadetaan kulhoon
Päälle ripotellaan hienoasokeria , kalvon estämiseksi ja jäähtymään.

Erinomaista nautittavaksi sellaisenaan tai puuron kanssa.

Vitamiinipommi.