Punajuurikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Punajuuri 200 g2,5 kpl   77 kcal2 g14 g0,4 g5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
395 g    174 kcal3,6 g24 g5,8 g9 g
Ravintosisältö / annos99 g    44 kcal0,9 g6,1 g1,5 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal0,9 g6,2 g1,5 g2,4 g
Teelusikallinen rypsiöljyä kattilan pohjalle, siinä freesataan sipulikuutiot, lisätään porkkanasuikaleet.

Lisää punajuurisuikaleet ja vettä ja reilusti mausteita maun mukaan - minttua, basilikaa, pippuria, suolaa, liemikuutio tai fondia.

Älä lisää liikaa vettä että keitto jää ruokaisaksi.

Hyvää raejuustovuoren kera :)