Makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl22 g    55 kcal2,6 g0,3 g4,8 g0 g
Makaroni, keitetty, suolaa 400 g  36 rl6,2 dl386 kcal12 g78 g1,3 g4 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 150 g   2,5 dl155 kcal5,2 g27 g1,6 g4,4 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1387 g    1488 kcal104 g120 g63 g10 g
Ravintosisältö / annos347 g    372 kcal26 g30 g16 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal7,5 g8,7 g4,5 g0,7 g
Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.

Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.

Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.

Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.

Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.

Valuta makaroni-paprika seos.

Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.

Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.

Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.

Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.

lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.

Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.