Feta-punasipulipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pirkka piirakkataikinalevyt 2kpl (a 200g) (Pirkka), annos 400g400 g    1480 kcal24 g140 g92 g8,4 g
Punasipuli, kuorittu, 100g800 g15 kpl  8,9 dl216 kcal10 g38 g1,6 g14 g
Salaattijuusto (Pirkka), annos 100g375 g    1013 kcal68 g7,5 g79 g0 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Basilika, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 2,5 kcal0,1 g0,2 g0 g0,4 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kevytkerma200 g    240 kcal6,4 g9 g20 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 100 g1,7 kpl   126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1899 g    3143 kcal119 g212 g201 g22 g
Ravintosisältö / annos158 g    261 kcal10 g18 g17 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    165 kcal6,3 g11 g11 g1,2 g
Täyte:
4-5 punasipulia
2 rkl Pirkka salaattijuustotölkin öljymarinadia
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
1 tlk (375g) Pirkka salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
2 dl kevytkermaa
2 kananmunaa

Painele valmistaikina viodellun vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Kuullota viipaleet salaattijuustotölkin öljymarinadissa.

Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla.

Jäähdytä seosta hieman.

Valuta salaattijuusto hyvin.

Levitä sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päälle juustokuutiot.

Levitä päälle vielä loput sipulit.

Sekoita kananmunat kermaan ja kaada vuokaan
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 min.