Kasvissosekeitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Porkkana, keskikokoinen 65g | 200 g | 3,1 kpl | | | | 56 kcal | 1,2 g | 12 g | 0,4 g | 5 g |
Peruna, keskikokoinen 60g | 80 g | 1,1 kpl | | | | 48 kcal | 1,2 g | 10 g | 0,1 g | 0,7 g |
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo | 250 g | | | | 4,2 dl | 85 kcal | 2,8 g | 14 g | 0,5 g | 7,2 g |
Vesi | 1200 g | | 240 tl | 80 rl | 12 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 120 g | 2,2 kpl | | | 1,3 dl | 32 kcal | 1,6 g | 5,8 g | 0,2 g | 2 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1850 g | | | | | 221 kcal | 6,8 g | 42 g | 1,2 g | 15 g |
Ravintosisältö / annos | 463 g | | | | | 55 kcal | 1,7 g | 10 g | 0,3 g | 3,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 12 kcal | 0,4 g | 2,2 g | 0,1 g | 0,8 g |
Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.
Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.
Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.
Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.
Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).
Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Lisää tarvittaessa nestettä.
Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.