Kasvissosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Peruna, keskikokoinen 60g80 g1,1 kpl   48 kcal1,2 g10 g0,1 g0,7 g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 250 g   4,2 dl85 kcal2,8 g14 g0,5 g7,2 g
Vesi1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1850 g    221 kcal6,8 g42 g1,2 g15 g
Ravintosisältö / annos463 g    55 kcal1,7 g10 g0,3 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    12 kcal0,4 g2,2 g0,1 g0,8 g
Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.