Linssit, intialainen

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green500 g    1690 kcal145 g285 g5 g153 g
Vesi1.4 g 0,3 tl0,1 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)125 g2,3 kpl  1,4 dl34 kcal1,6 g6 g0,3 g2,1 g
Valkosipuliperuna 15 g  1 rl0,2 dl18 kcal0,4 g2 g0,9 g0,1 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Tomaattimurska (Euro shopper)600 g  40 rl6 dl180 kcal6 g24 g2,4 g1,2 g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)23 g    16 kcal0,1 g2,1 g0,9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1301 g    2207 kcal153 g319 g40 g156 g
Ravintosisältö / annos217 g    368 kcal26 g53 g6,6 g26 g
Ravintosisältö / 100g100 g    170 kcal12 g25 g3 g12 g
Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.