Hirvenliha-pekonipata
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Valkosipuli | 2 g | 1/2 kpl | | | | 2,2 kcal | 0,2 g | 0,3 g | 0 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 50 g | 0,9 kpl | | | 0,6 dl | 14 kcal | 0,7 g | 2,4 g | 0,1 g | 0,9 g |
Porkkana, keskikokoinen 65g | 65 g | 1 kpl | | | | 18 kcal | 0,4 g | 3,9 g | 0,1 g | 1,6 g |
Hirvenliha | 100 g | | | | | 112 kcal | 21 g | 0 g | 3 g | 0 g |
Pekoni, paistettu | 20 g | 1,2 kpl | | | | 103 kcal | 3,3 g | 0 g | 10 g | 0 g |
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl | 5 g | | | | | 45 kcal | 0 g | 0 g | 5 g | 0 g |
Peruna, keskikokoinen 60g | 180 g | 2,6 kpl | | | | 108 kcal | 2,7 g | 23 g | 0,2 g | 1,6 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 422 g | | | | | 402 kcal | 28 g | 30 g | 19 g | 4,1 g |
Ravintosisältö / annos | 422 g | | | | | 402 kcal | 28 g | 30 g | 19 g | 4,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 95 kcal | 6,7 g | 7,1 g | 4,4 g | 1 g |
5:lle
4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl
Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.
Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.
Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.
Pilko hirvenliha ja pekoni.
Laita rypsiöljyä paistinpannulle.
Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.
Paista muutamassa pienemmässä erässä.
Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.
Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.
Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.
Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.
Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.
Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.
maizenaa oman maun mukaan.