Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevyt piirakkataikina (Kymppi), annos 400g400 g    960 kcal28 g153 g25 g12 g
Vuohenjuusto President 10%150 g    287 kcal36 g3 g15 g0 g
Basilika, tuore100 g    40 kcal3,1 g5 g0,8 g3,9 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g400 g3,2 kpl   81 kcal2,4 g15 g1,2 g5,6 g
Balsamico-kastike (Wishbone), annos 20g10 g    17 kcal0 g1 g1,7 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Pestokastike, yrttikastike 40 g  2,7 rl0,4 dl196 kcal3,3 g0,6 g20 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1115 g    1636 kcal73 g180 g69 g23 g
Ravintosisältö / annos139 g    204 kcal9 g22 g8,6 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    147 kcal6,6 g16 g6,2 g2,1 g
Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa.

Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Anna levätä jääkaapissa 1/2 tuntia.

Pistele taikinapohja haarukalla ja taita reunojen tueksi foliosuikaleet.

Paista 225 asteessa alatasolla 10 min.
Poista foliosuikaleet, levitä pesto pohjalle.

Lisää vuohenjuusto nokareina, ripottele silputtua basilikaa ja valkosipulia (0,5dl) päälle.

Levitä ohuet tomaattiviipaleet limittäin pinnalle.

Pirskota mausteeksi balsamicoa ja ripauta suolaa, rouhittua pippuria ja sokeria tai hunajaa sekä tilkka öljyä.

Voit ripotella päälle pinjansiemeniä.

Paista 225 asteessa 15-20 min. Lisää halutessasi pinnalle koristeeksi basilikanlehtiä ja mustia oliiveja.

Alkuperäinen tarkka resepti löytyy osoitteesta www. maku.

fi/reseptit, tähän on vähän vaikea laittaa kaikkea tarkasti!