Savujuusto-tonnikalavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tonnikala öljyssä(pirkka)300 g  30 rl5,5 dl630 kcal72 g0 g39 g0 g
Ruohosipuli 40 g  5,7 rl1 dl9 kcal0,6 g0,7 g0,2 g1 g
Kippari, savunmakuinen sulatejuusto, yksi viipale150 g    510 kcal33 g0 g39 g0 g
Perunasipulisekoitus 500g500 g    340 kcal8 g75 g0,5 g0 g
Ruokakerma Valio 5%200 g    120 kcal2,4 g5,6 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1190 g    1609 kcal116 g81 g89 g1 g
Ravintosisältö / annos298 g    403 kcal29 g20 g22 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    135 kcal10 g6,8 g7,5 g0,1 g
Valuta öljy tonnikalasta (2 purkkia), hienonna ruohosipuli (40g=1dl) ja savujuustoviipaleet.

Sekoita tonnikala, ruohosipuli, juusto ja perunasipulisekoitus uunivuoassa keskenään.

Sekoita kulhossa ruokakerman joukkoon 1/2 tl suolaa ja 1 tl timjamia ja kaada vuokaan päällimmäiseksi.

Uuniin 200 astetta noin tunti, alatasolla.

Peitä loppuvaiheessa, jotta pinta ei kuivu liikaa.