Kalaseljanka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio200 g    280 kcal5,6 g13 g24 g0 g
Kirjolohifilee 500 g1 kpl   827 kcal84 g0 g55 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Tomaattisose tomaattipyree 70 g   0,8 dl53 kcal3,2 g9 g0,1 g0,7 g
Kalafondi, Touch Of Taste, 50 g45 g    29 kcal3,4 g4,1 g0,2 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maustekurkku sokerisuolattu (suolakurkku) keskikokoannos 30g60 g0,6 kpl   10 kcal0,4 g1,8 g0,1 g1,2 g
Peruna, keskikokoinen 60g300 g4,3 kpl   180 kcal4,5 g39 g0,3 g2,7 g
Kirjolohifilee kylmäsavustettu 100 g6,7 kpl   174 kcal18 g0 g12 g0 g
Tilli, tuore 20 g  6,7 rl 6 kcal0,7 g0,2 g0,2 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2595 g    1652 kcal127 g82 g92 g6,7 g
Ravintosisältö / annos433 g    276 kcal21 g14 g15 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    64 kcal4,9 g3,1 g3,5 g0,3 g
Kuumenna liemi (vesi ja kalafondi/kuutio).

Lisää joukkoon tomaattisose ja ja paloitellut sipulit sekä perunat.

Anna kiehua kannen alla alhaisella lämmöllä kunnes perunat on kypsät.

Lisää kuutioidut kalafileet, creme fraiche, maito, kuutioidut kurkut ja hienonettu tilli.

Kuumenna kiehuvaksi.

Ota kattila levyltä ja anna hautua muutama minuutti kannen alla, kunnes kala on kypsää.

Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla.