Paahdetut juurekset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oivariini, kevyt 40% (Valio), annos 5g41 g    164 kcal1,6 g0,8 g16 g0 g
Hunaja 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl132 kcal0,2 g32 g0 g0 g
Selleri, annos 50g100 g    14 kcal1 g3 g0 g0 g
Palsternakka 200 g1,3 kpl   127 kcal1 g24 g0,8 g9 g
Porkkana 300 g4,6 kpl   98 kcal1,9 g17 g0,6 g7,7 g
Sipuli (kuorittu)75 g1,4 kpl  0,8 dl20 kcal1 g3,6 g0,2 g1,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
756 g    556 kcal6,7 g80 g18 g18 g
Ravintosisältö / annos189 g    139 kcal1,7 g20 g4,5 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal0,9 g11 g2,4 g2,4 g
600 g porkkanoita, palsternakkaa, ja selleriä.

3 salottisipulia, 2rkl hunajaa, suolaa, mustapippuria.

40g Oivariinia

Kuori ja paloittele juurekset.

Kuori ja halkaise sipulit.

Levitä juurekset ja sipulit uunipellille ja mausta ne hunajalla, suolalla ja pippurilla.

Lisää Oiva nokareina päälle ja pane juurekset 250-asteiseen uuniin.

Paista noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet tasaisen paahtuneen pinnan.

Kääntele juureksia kypsymisen aikana muutaman kerran.

Tarkista maku.