Bolognesekastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g150 g    285 kcal3,6 g6 g29 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)18 g    54 kcal1,6 g1,8 g4,3 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka80 g    66 kcal2,7 g15 g0,8 g0,8 g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl21 kcal1,7 g2,4 g0,5 g0 g
Valkoviini makea 120 g 24 tl8 rl1,2 dl116 kcal0,4 g7,2 g0 g0 g
Suola, annos 3g0.2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Persilja 2 g  1 rl 0,5 kcal0 g0 g0 g0,2 g
Porkkana 140 g2,2 kpl   46 kcal0,9 g7,8 g0,3 g3,6 g
Lehtiselleri 30 g0,1 kpl  0,6 dl3,8 kcal0,3 g0,3 g0,1 g0,3 g
Sipuli (kuorittu)80 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Voi 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl218 kcal0,4 g0,1 g24 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1415 g    1844 kcal83 g45 g141 g6,6 g
Ravintosisältö / annos354 g    461 kcal21 g11 g35 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    130 kcal5,8 g3,2 g10 g0,5 g
1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus