Mustikka-MarenkiJäädyke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1 g0,1 kpl   2,8 kcal0,2 g0 g0,3 g0 g
Sokeri 50 g17 kpl13 tl4,2 rl0,6 dl203 kcal0 g50 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Mustikka, Pakkasmarja200 g    67 kcal1 g13 g1,2 g6,6 g
Marenki 60 g10 kpl   165 kcal3 g37 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
511 g    1117 kcal8,2 g106 g72 g6,6 g
Ravintosisältö / annos511 g    1117 kcal8,2 g106 g72 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    219 kcal1,6 g21 g14 g1,3 g
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sulata ja soseuta mustikat
ja lisää munavaahtoon.

Kääntele vaahdot keskenään.

Murskaa marengit kevyesti ja sekoita joukkoon.

Kaada seos runsaalla tuorekelmulla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan ja peitä
folioa.

Pakasta yön yli. Nosta jäädyke tarjoille kelmun avulla noin 15 minuuttia ennen tarjoilloa.