Mustikkapiirakka (hedelmäsokerilla)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal0 g8,2 g0 g0,1 g
Fruktoosi, hedelmäsokeri 30 g 7,5 tl2,5 rl0,4 dl122 kcal0 g30 g0 g0 g
Mustikka metsä- 200 g  17 rl3,3 dl88 kcal1 g13 g1,2 g6,6 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 85 g  8,5 rl1,3 dl292 kcal8,7 g60 g1 g3 g
Kaurahiutale 35 g  5,8 rl0,9 dl131 kcal5,1 g20 g2,6 g3,5 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Fruktoosi, hedelmäsokeri 30 g 7,5 tl2,5 rl0,4 dl122 kcal0 g30 g0 g0 g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl537 kcal0,9 g0,7 g60 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
550 g    1412 kcal23 g163 g70 g13 g
Ravintosisältö / annos92 g    236 kcal3,8 g27 g12 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    257 kcal4,2 g30 g13 g2,4 g
100g 60% leivontamargariinia
30g (vajaa puoli desiä) hedelmäsokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl = 200g mustikoita
30g hedelmäsokeria
2 tl perunajauhoja

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna edelleen vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet ja pane taikinan päälle vuokaan.

Paista uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia, 175 asteessa.