Sallayn kasvispata
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sipuli (kuorittu) | 150 g | 2,7 kpl | | | 1,7 dl | 41 kcal | 2 g | 7,2 g | 0,3 g | 2,6 g |
Oliiviöljy | 30 g | | 6 tl | 2,1 rl | 1/3 dl | 265 kcal | 0 g | 0 g | 30 g | 0 g |
Papu valkoinen, keitetty | 300 g | | | | 4,3 dl | 323 kcal | 25 g | 42 g | 1 g | 21 g |
Tomaatti, tuore | 400 g | 3,2 kpl | | | | 81 kcal | 2,4 g | 15 g | 1,2 g | 5,6 g |
Herne | 400 g | | | | 6,7 dl | 276 kcal | 20 g | 37 g | 1,6 g | 12 g |
Tomaattimurska | 500 g | | | 33 rl | 5 dl | 147 kcal | 2,8 g | 27 g | 1 g | 10 g |
Kesäkurpitsa zucchini | 400 g | 1,1 kpl | | | | 72 kcal | 2,2 g | 10 g | 1,6 g | 2,8 g |
Munakoiso | 500 g | 1,3 kpl | | | 17 dl | 112 kcal | 2,5 g | 16 g | 1 g | 13 g |
Rajah Mild Curry Paste (10g) | 40 g | | | | | 57 kcal | 1,6 g | 3,5 g | 4,1 g | 0 g |
Kukkakaali | 200 g | 1/3 kpl | | | 5 dl | 48 kcal | 3,6 g | 4,4 g | 0,6 g | 4,6 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 2920 g | | | | | 1422 kcal | 63 g | 162 g | 42 g | 71 g |
Ravintosisältö / annos | 365 g | | | | | 178 kcal | 7,8 g | 20 g | 5,3 g | 8,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 49 kcal | 2,1 g | 5,5 g | 1,5 g | 2,4 g |
Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.
Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).
Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.
Levy voi olla vaikka kolmosella.
Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.
Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.
Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.
Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.
Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.
Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.
Sama pätee kuivattuihin herneisiin!
Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!