Sallayn kasvispata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Oliiviöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Papu valkoinen, keitetty 300 g   4,3 dl323 kcal25 g42 g1 g21 g
Tomaatti, tuore400 g3,2 kpl   81 kcal2,4 g15 g1,2 g5,6 g
Herne 400 g   6,7 dl276 kcal20 g37 g1,6 g12 g
Tomaattimurska 500 g  33 rl5 dl147 kcal2,8 g27 g1 g10 g
Kesäkurpitsa zucchini 400 g1,1 kpl   72 kcal2,2 g10 g1,6 g2,8 g
Munakoiso 500 g1,3 kpl  17 dl112 kcal2,5 g16 g1 g13 g
Rajah Mild Curry Paste (10g)40 g    57 kcal1,6 g3,5 g4,1 g0 g
Kukkakaali 200 g1/3 kpl  5 dl48 kcal3,6 g4,4 g0,6 g4,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2920 g    1422 kcal63 g162 g42 g71 g
Ravintosisältö / annos365 g    178 kcal7,8 g20 g5,3 g8,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    49 kcal2,1 g5,5 g1,5 g2,4 g
Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!