Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1150 g16 kpl   690 kcal17 g150 g1,2 g10 g
Vesi1550 g 310 tl103 rl16 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste400 g    100 kcal3,6 g19 g1,2 g12 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Rypsiöljy rainbow12 g    108 kcal0 g0 g12 g0 g
Sipuli, kokonainen 50g101 g    27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g0,7 g
Sokeri10 g3,3 kpl2,5 tl0,8 rl0,1 dl41 kcal0 g10 g0 g0 g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1200 g  80 rl12 dl420 kcal12 g78 g6 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 150 g 30 tl10 rl1,5 dl416 kcal3 g4,5 g42 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 457 g    1012 kcal80 g0 g78 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
5045 g    2829 kcal118 g268 g140 g23 g
Ravintosisältö / annos336 g    188 kcal7,9 g18 g9 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal2,3 g5,3 g2,8 g0,5 g
Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.