Munakoiso-sitruunapasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200 g 40 tl13 rl2 dl660 kcal4 g6 g70 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton200 g    42 kcal0,6 g3,2 g0 g0,2 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 50 g13 kpl   54 kcal4 g8,2 g0,3 g1,1 g
Munakoiso 800 g2 kpl  27 dl179 kcal4 g25 g1,6 g20 g
Oliiviöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Nauhapasta, Tagliatelle, Rainbow1000 g    3600 kcal120 g750 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2375 g    4787 kcal134 g797 g112 g23 g
Ravintosisältö / annos238 g    480 kcal13 g80 g11 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    202 kcal5,6 g34 g4,7 g1 g
Ennen ruoan valmistusta viipaloi munakoiso ja ripottele siivujen päälle suolaa, anna munakoisojen "itkeä" ylimääräistä nestettä pois 1-2 tunnin ajan.

Pyyhi ylimääräinen neste ja suola munakoisoista esimerkiksi talouspaperiin.

Paista valkosipuli ja sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä.

Lisää 2-3 sitruunan raastettu kuori ja mehut.

Lisää munakoiso, ja hauduta kannen alla kypsäksi.

Lisää pari desiä kermaa, ja mausta kastike suolalla ja kunnon tujauksella pippuria.

Sekoita kastike al dente -tagliatellepastan sekaan.

Aivan uskomattoman herkullista - tämän reseptin myötä munakoison, valkosipulin ja sitruunan liitto on sinetöity ainakin minun kotikeittiössäni!