Kasvisjuustokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g200 g    300 kcal36 g0 g18 g0 g
Kasvisliemikuutio, Knorr22 g    62 kcal1,8 g2,1 g5,3 g0,4 g
Parsakaali brokkoli 150 g0,4 kpl   53 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,8 g
Purjosipuli 60 g0,3 kpl   14 kcal1,1 g1,4 g0,1 g1,3 g
Juuriselleri 10 g    3,1 kcal0,1 g0,5 g0 g0,3 g
Palsternakka 50 g1/3 kpl   32 kcal0,3 g5,9 g0,2 g2,3 g
Porkkana, keskikokoinen 65g650 g10 kpl   182 kcal3,9 g39 g1,3 g16 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2142 g    645 kcal50 g52 g25 g24 g
Ravintosisältö / annos428 g    129 kcal10 g10 g5,1 g4,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    30 kcal2,3 g2,4 g1,2 g1,1 g
500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.