Limebroileria rucolapedillä
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen | 200 g | 1,7 kpl | | | | 54 kcal | 0,8 g | 2,9 g | 1,4 g | 3,6 g |
Broileri, rintafilee, nahaton | 500 g | | | | | 536 kcal | 116 g | 0 g | 7,5 g | 0 g |
Oliiviöljy | 15 g | | 3 tl | 1,1 rl | 0,2 dl | 133 kcal | 0 g | 0 g | 15 g | 0 g |
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g | 7 g | 1,8 kpl | | | | 7,3 kcal | 0,6 g | 1,1 g | 0 g | 0,1 g |
Rucola, lautaselinen n. 30g | 120 g | | | | | 18 kcal | 1,2 g | 2,4 g | 0,2 g | 1,7 g |
Ruohosipuli | 30 g | | | 4,3 rl | 3/4 dl | 6,8 kcal | 0,4 g | 0,5 g | 0,2 g | 0,7 g |
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g | 200 g | | | | | 40 kcal | 2,4 g | 6,4 g | 0,7 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1072 g | | | | | 794 kcal | 121 g | 13 g | 25 g | 6,1 g |
Ravintosisältö / annos | 268 g | | | | | 198 kcal | 30 g | 3,3 g | 6,3 g | 1,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 74 kcal | 11 g | 1,2 g | 2,3 g | 0,6 g |
Pese sitruunat ja kaksi limesitruunaa.
Raasta kuori ja laita se muovipussiin.
Purista mehu samaan pussiin ja paloittele hedelmät neljään osaan, laita palat pussiin.
Lisää öljy ja murskatut valkosipulin kynnet sekä silputtu ruohosipuli.
Mausta suolalla ja pippurilla ja esim.
currylla/jeeralla maun mukaan.
Lisää kanan rintafileet marinadipussiin, purista ilma pois ja sulje pussi tiukasti, laita jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunnin ajaksi.
Maustuneet fileet pyyhitään kuivaksi ja pannaan kuumalle teflonpannulle saamaan ensin pintaan väri, sitten lämpöä lasketaan ja marinadista ongitaan hedelmät fileiden päälle kostuttamaan lihaa antamaan makua, kansi päälle ja haudutetaan kypsäksi, vaan ei liian kuivaksi.
Rucolaa asetellaan lautaselle keoksi, päälle sitten kypsää, mehevää sitruunakanaa annosviipaleiksi leikattuna.
Rouhi kanan päälle tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Lisää lautaselle myös puolitettuja kirsikkatomaatteja antamaan väriä ja makua.
Todella raikas ruoka, joka maistuu ihanan keväiseltä kuumana, haaleana ja kylmänä.