Limebroileria rucolapedillä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 200 g1,7 kpl   54 kcal0,8 g2,9 g1,4 g3,6 g
Broileri, rintafilee, nahaton 500 g    536 kcal116 g0 g7,5 g0 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Rucola, lautaselinen n. 30g120 g    18 kcal1,2 g2,4 g0,2 g1,7 g
Ruohosipuli 30 g  4,3 rl3/4 dl6,8 kcal0,4 g0,5 g0,2 g0,7 g
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g200 g    40 kcal2,4 g6,4 g0,7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1072 g    794 kcal121 g13 g25 g6,1 g
Ravintosisältö / annos268 g    198 kcal30 g3,3 g6,3 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal11 g1,2 g2,3 g0,6 g
Pese sitruunat ja kaksi limesitruunaa.

Raasta kuori ja laita se muovipussiin.

Purista mehu samaan pussiin ja paloittele hedelmät neljään osaan, laita palat pussiin.

Lisää öljy ja murskatut valkosipulin kynnet sekä silputtu ruohosipuli.

Mausta suolalla ja pippurilla ja esim.

currylla/jeeralla maun mukaan.

Lisää kanan rintafileet marinadipussiin, purista ilma pois ja sulje pussi tiukasti, laita jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunnin ajaksi.

Maustuneet fileet pyyhitään kuivaksi ja pannaan kuumalle teflonpannulle saamaan ensin pintaan väri, sitten lämpöä lasketaan ja marinadista ongitaan hedelmät fileiden päälle kostuttamaan lihaa antamaan makua, kansi päälle ja haudutetaan kypsäksi, vaan ei liian kuivaksi.

Rucolaa asetellaan lautaselle keoksi, päälle sitten kypsää, mehevää sitruunakanaa annosviipaleiksi leikattuna.

Rouhi kanan päälle tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Lisää lautaselle myös puolitettuja kirsikkatomaatteja antamaan väriä ja makua.

Todella raikas ruoka, joka maistuu ihanan keväiseltä kuumana, haaleana ja kylmänä.