Valkosipuli-auraperunat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Aurajuusto50 g    170 kcal10 g0 g15 g0 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl11 g    28 kcal1,3 g0,2 g2,4 g0 g
Flora kevyt ruoka 7%250 g    213 kcal2,5 g11 g18 g0 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Peruna, keskikokoinen 60g650 g9 kpl   390 kcal10 g85 g0,7 g5,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
981 g    822 kcal25 g99 g35 g6,3 g
Ravintosisältö / annos196 g    164 kcal5 g20 g7 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal2,6 g10 g3,6 g0,6 g
650 g perunoita
20 g valkosipulia (tai maun mukaan)
2,5 dl Flora Kevyt ruoka (7 %)
1 lihaliemikuutio + tilkka vettä
50 g Aurajuustoa
sitruunapippuria

Viipaloi perunat tai raasta karkealla terällä.

Lado kerroksia vuokaan: ensin perunaa, päälle valkosipulia, aurajuustoa ja sitruunapippuria sitten taas perunaa jne. Liuota liemikuutio tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita "kerman" joukkoon.

Kaada seos vuokaan ja uuniin 175 asteeseen ehkä noin tunniksi, voi vähempikin riittää.