Bouillabaisse

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 104 g1,9 kpl  1,2 dl32 kcal1,3 g5 g0,2 g1,8 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 8 g 1,6 tl0,6 rl0,1 dl71 kcal0 g0 g8 g0 g
Mustapippuri 4 g 2 tl0,6 rl 11 kcal0,4 g1,5 g0,1 g1,1 g
Timjami 18 g 18 tl9 rl 51 kcal1,6 g4,8 g1,3 g6,7 g
Purjosipuli 155 g0,8 kpl   36 kcal2,8 g3,7 g0,3 g3,3 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 90 g 18 tl6 rl0,9 dl20 kcal0,3 g1,4 g0 g0,1 g
Juuriselleri 106 g0,2 kpl   33 kcal1,3 g4,9 g0,2 g3,3 g
Tomaattisose tomaattipyree 85 g   0,9 dl65 kcal3,8 g11 g0,2 g0,9 g
Puna-ahven savustettu 400 g    450 kcal67 g0 g20 g0 g
Katkarapu 235 g118 kpl  4,7 dl161 kcal34 g0 g2,6 g0 g
Sinisimpukka vedessä 180 g30 kpl   160 kcal28 g3,4 g3,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2897 g    1101 kcal142 g38 g37 g18 g
Ravintosisältö / annos724 g    275 kcal35 g9 g9 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal4,9 g1,3 g1,3 g0,6 g
1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.