Bolognan kastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300 g5,5 kpl  3,3 dl81 kcal3,9 g14 g0,6 g5,1 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 600 g 120 tl40 rl6 dl861 kcal58 g12 g65 g1,3 g
Tomaattimurska 240 g  16 rl2,4 dl71 kcal1,3 g13 g0,5 g4,6 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g500 g    125 kcal6,5 g21 g1 g0 g
Soijakastike 15 g 2,5 tl0,8 rl0,1 dl9 kcal0,8 g1,4 g0 g0 g
Punaviini 100 g 20 tl6,7 rl1 dl71 kcal0,3 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1990 g    1428 kcal73 g77 g83 g16 g
Ravintosisältö / annos332 g    238 kcal12 g13 g14 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    72 kcal3,7 g3,9 g4,2 g0,8 g
Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne