Speltti-ruisleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 10 g 1,4 tl1/2 rl0,1 dl0,3 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Siirappi 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl60 kcal0 g15 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala275 g    880 kcal41 g162 g7,2 g28 g
Ruisjauho kokojyväjauho 165 g  21 rl3 dl502 kcal14 g91 g3,1 g23 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
895 g    1461 kcal59 g269 g10 g52 g
Ravintosisältö / annos56 g    91 kcal3,7 g17 g0,7 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    163 kcal6,6 g30 g1,2 g5,8 g
Sekoita kädenlämpöiseen veteen 1 1/2 tl suolaa, 1 rkl hunajaa, siirappia tai sokeria ja puoli pakettia hiivaa.

Lisää 5 dl spelttijauhoja ja 3 dl ruisjauhoja.

Ei tarvitse vaivata, sekoittaminen riittää.

Kohota lämpimässä 1-2 tuntia ja kumoa uunipellille.

Leipää ei tarvitse vaivata.

Kohota leipää vielä 20 minuuttia.

Paista leipää 250 asteessa 15 minuuttia, ja vielä 125 asteessa 40-45 minuuttia.

Ja syömään :)