Ohra-linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Linssi, punainen, Go Green100 g    325 kcal24 g49 g1 g12 g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g45 g    145 kcal4,5 g34 g1 g5 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g500 g    125 kcal6,5 g21 g1 g0 g
Lihaliemijauhe/tiiviste 15 g 3,8 tl1,4 rl0,2 dl44 kcal1,7 g2,3 g3,2 g0,1 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1774 g    786 kcal38 g111 g20 g19 g
Ravintosisältö / annos355 g    157 kcal7,6 g22 g4 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal2,1 g6,3 g1,1 g1,1 g
Kuullota sipuleja öljyssä ja lisää ohraryynit (0,5 dl). Lisää hetken päästä lihaliemi (eli sekoita vesi ja lihaliemikuutio/fondyy...) ja paseerattu tomaatti ja jätä kiehumaan n. 40 minuutiksi.

Lisää huuhdotut linssit, mausta haluamillasi mausteilla.

Keitä vielä 10 min eli linssien kypsymisajan verran.