Banaanikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Punaherukka 100 g  10 rl2 dl57 kcal1,4 g7,5 g0,4 g5 g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%200 g    120 kcal6,4 g14 g4 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 125 g 25 tl8,9 rl1,3 dl671 kcal1,1 g0,9 g75 g0 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g370 g3 kpl   311 kcal4,1 g68 g1,5 g6,7 g
Fariinisokeri70 g    284 kcal0 g70 g0 g0 g
Mantelirouhe, 1 rkl30 g    173 kcal6,3 g1,6 g15 g3,5 g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)195 g    624 kcal27 g113 g6,2 g24 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1219 g    2416 kcal60 g281 g113 g40 g
Ravintosisältö / annos102 g    202 kcal5 g24 g9 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    198 kcal4,9 g23 g9 g3,2 g
Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)