Poro-kasviskeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g6 g    10 kcal1 g1,3 g0,1 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 731 g 146 tl49 rl7,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Saunapalvikinkku (HK)71 g    71 kcal12 g0,3 g2,7 g2,1 g
Poronkäristys, lapin liha 240g240 g    367 kcal46 g0 g17 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 172 g2,9 kpl   131 kcal3,2 g27 g0,3 g1,7 g
Sipuli 205 g3,7 kpl  2,3 dl62 kcal2,6 g10 g0,4 g3,5 g
Palsternakka 52 g0,4 kpl   33 kcal0,3 g6,1 g0,2 g2,3 g
Juuriselleri 47 g0,1 kpl   15 kcal0,6 g2,2 g0,1 g1,5 g
Porkkana 188 g2,9 kpl   62 kcal1,2 g11 g0,4 g4,8 g
Lanttu 92 g    27 kcal0,9 g4,2 g0,3 g1,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1804 g    777 kcal68 g61 g21 g18 g
Ravintosisältö / annos1804 g    777 kcal68 g61 g21 g18 g
Ravintosisältö / 100g100 g    43 kcal3,7 g3,4 g1,2 g1 g
Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)