Bataatti-viherpippuri sosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto85 g    238 kcal16 g0 g19 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow10 g    26 kcal1 g1 g2 g0,2 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Bataatti, kuorittu 343 g2,6 kpl   278 kcal5,4 g58 g0,2 g10 g
Juuriselleri 126 g0,2 kpl   40 kcal1,6 g5,8 g0,3 g3,9 g
Punasipuli, kuorittu, 100g120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl11 g    99 kcal0 g0 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1710 g    729 kcal27 g73 g33 g17 g
Ravintosisältö / annos1710 g    729 kcal27 g73 g33 g17 g
Ravintosisältö / 100g100 g    43 kcal1,6 g4,3 g1,9 g1 g
Pilko punasipuli, valkosipuli, selleri ja bataatti

Ruskista kevyesti sipulit ja selleri öljyssä.

Lisää bataatti ja pyörittele.

Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mahdolliset yrttimausteet (Basilika tai timjami toimivat hyvin).

Anna kiehua hiljalleen, kunnes juurekset ovat tarpeeksi pehmeitä soseutettaviksi.

Soseuta keitto ja lisää koskenlaskija.

Lisää muita mausteita ja suolaa maun mukaan.