Mimpun jauheliha-rieskarullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka50 g    5 kcal0,6 g0,4 g0,1 g0,5 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl3 g    7,5 kcal0,4 g0 g0,7 g0 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g2 g    18 kcal0 g0 g2 g0 g
Apetina Feta 3% (100g)65 g    72 kcal12 g1,3 g2 g0 g
Creme cuisine 13% tomaatti ja välimeren yrtit83 g    108 kcal2,5 g1,7 g11 g0 g
Tomaattisalsa 133 g  8,9 rl1,3 dl34 kcal1,2 g4,8 g0,4 g2 g
Rullarieska täysjyvä 1 kpl (Fazer), annos 45g90 g    252 kcal9 g45 g3,2 g8,1 g
Jauheliha naudanpaisti, 5 % rasvaa140 g    181 kcal29 g0 g7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
566 g    676 kcal55 g53 g26 g11 g
Ravintosisältö / annos566 g    676 kcal55 g53 g26 g11 g
Ravintosisältö / 100g100 g    119 kcal10 g9 g4,6 g1,9 g
Proteiinipitoinen, helppo, herkullinen ja nopea ISO päivällinen 3 nälkäiselle tai 6:lle pieniruokaiselle.

Kaloreita yhdessä rullassa on 336 kcal ja proteiinia 33%, hiilareita 32% ja rasvaa 35 %. Yhdeksi annokseksi on laitettu 2 rullaa.

Sopii erityisen hyvin heille, jotka kaipaavat tortilloja, mutteivät enää huonojen kalorien takia niistä pääse nauttimaan ;)

Paista 400g naudan paistijauhelihaa (5%) lorauksessa oliiviöljyä, lisää joukkoon 2 pussia Apetinan tomaattisalsa pakastevihannespussia (yht 400g).

Lisää purkillinen Creme Bonjour cuisine tomaatti ja välimeren yrtit -möhnää sekä lihaliemikuutio.

Maun mukaan chiliä sekaan.

Jos laitoit pakasteet jäisinä sekaan, joudut nyt hetken keittelemään kokoon.

Jos sulana, tuloksena pitäisi jo olla kiinteähkö jauhelihakastike.

Odotellessa kastikkeen kokoonkeittymistä, ehtii hyvin alustaa rieskarullat, eli yksinkertaista: laita jokaiseen 6 rieskaan pitkittäin kapea jääsalaattipeti, älä pihistele salaatissa, sillä peti viivyttää kastiketta vesittämästä rieskan rakennetta.

Ripottele fetat kristillisen tasajaon periaattein salaattipedille.

(Ota tässä vaiheessa huomioon, että sinun tulee pystyä rullaamaan rieska!)

Kas, kastike onkin jo tässä vaiheessa muhinut ihanaksi.

Annostele se pedin päälle ja rullaa rieskat.

Kiepsauta rulla niin, että oma paino pitää sen koossa.

Sitten vain haarukka ja veitsi käteen ja nautiskelemaan.

Jokaiselle on luvassa kaksi jumborullaa :)

Kahden hengen perheessä tällä reseptillä syödään iso yhteinen illallinen ja vielä jää kaksi rullaa töihin 1-2 päivän lounaaksi vietäväksi :)