Lohinen ruis-riisirisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton25 g    5,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g200 g    106 kcal11 g11 g2 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Rucola, lautaselinen n. 30g30 g    4,5 kcal0,3 g0,6 g0,1 g0,4 g
Graavilohi, maustettu, annos 50g150 g    278 kcal21 g2,9 g20 g0 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 150 g0,9 kpl   67 kcal0,3 g14 g0,2 g2,7 g
Punasipuli, kuorittu, 100g20 g0,4 kpl  0,2 dl5,4 kcal0,3 g1 g0 g0,3 g
Riisi & ruis (Risella)300 g    1020 kcal27 g213 g5,7 g24 g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi10 g    19 kcal0,3 g2,7 g0,8 g0 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1590 g    1550 kcal60 g245 g34 g27 g
Ravintosisältö / annos398 g    388 kcal15 g61 g8,6 g6,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal3,8 g15 g2,2 g1,7 g
Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.