Juurespeti karitsan paahtopaistille

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 3 g 0,4 tl0,2 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g11 g    2,2 kcal0 g0,7 g0 g0 g
Hunaja 12 g 1,7 tl0,6 rl0,1 dl40 kcal0,1 g10 g0 g0 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g349 g5 kpl   209 kcal5,2 g45 g0,3 g3,1 g
Palsternakka 124 g0,8 kpl   79 kcal0,6 g15 g0,5 g5,6 g
Sipuli 83 g1,5 kpl  0,9 dl25 kcal1 g4 g0,2 g1,4 g
Porkkana 232 g3,6 kpl   76 kcal1,4 g13 g0,5 g5,9 g
Lanttu 107 g    31 kcal1,1 g4,9 g0,3 g1,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
946 g    683 kcal9 g92 g27 g18 g
Ravintosisältö / annos946 g    683 kcal9 g92 g27 g18 g
Ravintosisältö / 100g100 g    72 kcal1 g10 g2,8 g1,9 g
Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)