Hollandaise

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)70 g    504 kcal0,1 g0,1 g56 g0 g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20 g1 kpl   57 kcal3,1 g0 g5 g0 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)15 g    3 kcal0 g1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
105 g    564 kcal3,2 g1,1 g61 g0 g
Ravintosisältö / annos53 g    285 kcal1,6 g0,6 g31 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    537 kcal3 g1 g58 g0 g
Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.