Vadelmainen mutakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vadelma 50 g  5 rl1 dl21 kcal0,5 g2,1 g0,4 g1,9 g
Voi 65 g 13 tl4,6 rl0,7 dl472 kcal0,8 g0,3 g53 g0 g
Suklaa tumma 200 g1,2 kpl   1033 kcal7,8 g107 g62 g11 g
Vehnäjauho puolikarkea 35 g  3,5 rl0,5 dl120 kcal3,6 g25 g0,4 g1,2 g
Sokeri 75 g25 kpl19 tl6,3 rl0,9 dl304 kcal0 g75 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 150 g2,7 kpl   214 kcal19 g0,5 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
575 g    2164 kcal32 g209 g131 g14 g
Ravintosisältö / annos48 g    181 kcal2,6 g17 g11 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    376 kcal5,5 g36 g23 g2,4 g
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!