Mupuisen Kalapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Purjosipuli 150 g3/4 kpl   34 kcal2,7 g3,6 g0,3 g3,2 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14 g    122 kcal0 g0 g14 g0 g
Tomaattimurska 100 g  6,7 rl1 dl29 kcal0,6 g5,3 g0,2 g1,9 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Seiti pakaste 400 g    310 kcal70 g0 g2,8 g0 g
Kevyt sulatejuusto 10% (Pirkka), annos 15g200 g    320 kcal36 g0 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1214 g    857 kcal110 g18 g37 g8,9 g
Ravintosisältö / annos202 g    143 kcal18 g3 g6,2 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    71 kcal9 g1,5 g3,1 g0,7 g
Suikaloi porkkana ohuiksi tikuiksi ja purjo ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy padassa ja kiehauta kasvikset öljyssä.

Lisää vesi ja tomaattimurska ja anna kiehua 10 minuuttia.

Paloittele kala pieniksi kuutioiksi ja lisää se sulatejuuston kanssa pataan.

Mausta suolalla ja timjamilla ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

Pataa voi muokata lisäämällä muitakin kasviksia, kuten perunaa, selleriä, paprikaa ja pataa voi keventää jättämällä öljyn pois ja vaihtamalla sulatejuuston kevyempään.