Peruna-kikherne-fetasalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 40 g0,7 kpl  0,4 dl12 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 130 g0,3 kpl  5,2 dl17 kcal1,5 g1,3 g0,3 g1,6 g
Ruohosipuli 20 g  2,9 rl1/2 dl4,5 kcal0,3 g0,3 g0,1 g0,5 g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 230 g  23 rl3,8 dl306 kcal19 g41 g4,6 g12 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Fetajuusto arla 8% (100g)200 g    300 kcal32 g8 g16 g0 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 435 g6,2 kpl   238 kcal6,9 g57 g0,7 g3,7 g
Maustekurkku sokerisuolattu 15 g0,2 kpl   3 kcal0,1 g0,5 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1280 g    1097 kcal67 g119 g39 g18 g
Ravintosisältö / annos256 g    219 kcal13 g24 g7,8 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    86 kcal5,2 g9 g3 g1,4 g
1. Laita perunat kiehumaan

2. Sekoita kermaviiliin silputtu ruohosipuli ja maustekurkku + muita mausteita maun mukaan (esim.

pippuri, yrtit, valkosipuli), anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun perunat kypsyvät ja jäähtyvät (tai kauemmin)

3. Ruskista pannulla oljyssä sipuli ja valkosipuli, lisää kikherneet ja ruskista hetki

4. Lopuksi sekoita kulhossa kuutioidut ja jäähtyneet perunat, kuutioitu feta, kikherneet, kermaviilikastike ja salaatti.

Tarjoile viileänä!