Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 585 g  59 rl9 dl2007 kcal60 g410 g7 g21 g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1776 kcal1,9 g1 g200 g0 g
Leivinjauhe 20 g 4 tl1,3 rl 35 kcal1 g7,6 g0 g0,1 g
Sokeri150 g50 kpl38 tl13 rl1,8 dl609 kcal0 g150 g0 g0 g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 600 g 120 tl40 rl 180 kcal17 g22 g0,6 g0 g
Puolukka 250 g  21 rl4,2 dl97 kcal1,1 g17 g1,3 g6,5 g
Raparperi 200 g1,2 kpl  3,3 dl67 kcal1,4 g11 g0,2 g2,8 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2155 g    4772 kcal82 g618 g209 g30 g
Ravintosisältö / annos86 g    190 kcal3,3 g25 g8,3 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    221 kcal3,8 g29 g10 g1,4 g
Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.