Jauhelihakastike kidneypavuilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kidneypapuja suolaliemessä 1/2 prk Kypsennetty (Pirkka), annos 125g250 g    275 kcal20 g45 g1,3 g23 g
Mustapippuri 0.5 g 1/4 tl0,1 rl 1,4 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Paprikajauhe, punanen1 g    2,5 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0 g
Suola, annos 3g0.2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaatti 450 g3,6 kpl   103 kcal2,5 g16 g1,4 g6,3 g
Paprika keltainen 40 g0,2 kpl   12 kcal0,4 g2 g0,1 g0,8 g
Sipuli 5 g0,1 kpl  0,1 dl1,5 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1167 g    1174 kcal104 g65 g53 g30 g
Ravintosisältö / annos146 g    147 kcal13 g8,1 g6,6 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    101 kcal8,9 g5,5 g4,5 g2,6 g
Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä, miedolla lämmöllä.

Nauti tuoksusta.

Siirrä syrjään kun sipuli on kullankeltaista.

Varo polttamasta.

Kumoa samaan pannuun jauheliha ja paista kypsäksi.

Mausta maun mukaan.

Lisää sekaan lohkotut tomaatit (tai tomaattimurska).

Anna muhia hetki.

Lisää pavut ja sipuli.

Jos käytät purkkipapuja, huuhdo liemi pois.

Voit suurustaa kastikken parilla teelusikallisella maissijauhoa.

Tarkista lopuksi suola ja maku.

Oregano sopii tähän hyvin.