Balsamicosilakat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Viinietikka balsami50 g    18 kcal0 g0,5 g0 g0 g
Rypsiöljy rainbow100 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Silakkafilee 300 g15 kpl   431 kcal48 g0 g27 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
479 g    1446 kcal48 g25 g127 g0 g
Ravintosisältö / annos479 g    1446 kcal48 g25 g127 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    302 kcal10 g5,1 g26 g0 g
Laita nahattomaksi kuoritut silakkafileet likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. n. 300g silakkaa, 5 dl vettä, 0,5 rkl suolaa 0,5 dl väkiviinietikkaa.

Valuta silakat huolella.

Sekoita marinadi ja kaada silakoiden päälle.

Silakat ovat valmiita nautittavaksi vuorokauden kuluttua, mutta parhaimmillaan ne ovat 2-3 vrk:n jälkeen.